Impact corona

Flexibel en creatief in tijden van corona

 

Een jaar geleden konden we ons niet bedenken dat de wereld er nu zo uit zou zien. Het coronavirus lijkt nog wel even bij ons te blijven. Hoe het zich gaat ontwikkelen, weet niemand. We moeten flexibel en creatief zijn. En dat hebben we in 2020 samen met onze bewoners en samenwerkingspartners ook echt laten zien. Daar zijn we trots op!

Even geen persoonlijk contact

Het virus had verschillende gevolgen voor onze bedrijfsvoering, waardoor we nauwelijks meer persoonlijk in contact konden zijn met onze bewoners. Bijeenkomsten en evenementen gingen niet door, kantoren sloten, medewerkers kwamen niet meer op huisbezoek, groepsbezichtigingen gingen niet door en in de lockdowns kwamen onze onderhoudsmedewerkers alleen langs voor urgente klussen. Persoonlijk met elkaar in contact zijn, dat ging helaas even niet. Iets wat we wel heel belangrijk vinden én waar we energie van krijgen, moesten we even parkeren. Maar gelukkig vonden we andere manieren om met elkaar in verbinding te blijven. Het is ons gelukt om zoveel mogelijk door te gaan.

In 2020 zijn we begonnen met het herzien van ons strategisch beleidsplan. Een nieuw plan opstellen doen we graag samen met bewoners en samenwerkingspartners. Daarom hebben we al snel een pas op de plaats gemaakt, in 2021 gaan we hier samen mee verder.

Mooie initiatieven

Gelukkig bracht dit jaar ook goede dingen én bijzondere initiatieven. Een mooi voorbeeld is de Plavei kletslijn. Bewoners die behoefte hadden aan een praatje konden bellen met een van onze medewerkers. Voor gewoon een gezellig kletsmoment! Dit jaar ook geen evenement tijdens de Week van het Huren. Daarvoor in de plaats bezochten we al onze bewoners persoonlijk aan huis. Op afstand. Sinterklaascadeautjes kregen kinderen aan huis bezorgd door onze eigen Plaveipieten. We probeerden op deze wijze toch in contact te blijven. Verder zagen we in onze woon-zorgcomplexen mooie initiatieven. Er werd samen gezongen en gedanst op afstand. In moeilijke tijden gebeuren er soms mooie dingen.

Financieel maatwerk

De invloed van het Coronavirus op de betaalbaarheid van het wonen lijkt vooralsnog beperkt. We zetten in op maatwerk voor huurders die financieel getroffen worden door Corona. We blijven alert op de signalen van betalingsproblemen, zeker als de grootschalige steunregelingen van de overheid afnemen en het aantal faillissementen in bepaalde sectoren gaat toenemen. Daarnaast kan dit ook leiden tot een grotere vraag naar huurwoningen. We vragen huurders zich te melden als ze in de problemen (denken) te komen. Samen zoeken we dan naar een geschikte oplossing. 

footer huisjes