< Terug naar HOME

Volop projectuitdagingen

 

Plavei steekt de handen uit de mouwen

In 2019 deden we onderzoek naar de woningbehoefte van onze (toekomstige) huurders. Door de vergrijzing blijkt er steeds meer behoefte aan andere type woningen. We blijven ons woningbezit daarom doorontwikkelen.

Ook verduurzaming van ons bezit vinden we belangrijk. In 2020 ontwikkelden we plannen voor renovatie, sloop- en nieuwbouw. In de Bloemenbuurt in Didam gingen we écht aan de slag! Woningen werden gerenoveerd en gesloopt om ruimte te maken voor nieuwbouw.

Een greep uit andere actuele vastgoedprojecten:

 

Molenwijk, Didam

In de Molenwijk gaan we 52 woningen renoveren en verduurzamen. De woningen hebben bijvoorbeeld loslatende gevelplaten, een slechte energieprestatie en vocht- en of tochtproblemen. Samen met bewoners maakten we een plan en kozen we een aannemer. We pakken voornamelijk de buitenkant van de woningen aan, waardoor de woningen zeer energiezuinig worden. Begin 2022 zijn de woningen klaar.

 

Prins Clauslaan, Giesbeek

Aan de Prins Clauslaan staan twaalf verouderde woningen, waarvan er twee zijn verzakt. Samen met bewoners en omwonenden maakten we een plan voor deze locatie. We slopen twaalf woningen en bouwen veertien energiezuinige en levensloopbestendige woning terug. De herhuisvesting is inmiddels begonnen. Als iedere bewoner een (tijdelijke) woning heeft gevonden, starten we met de sloop- en nieuwbouw.

 

Het Kruisveld en Dorpsstraat, Angerlo

Aan de Dorpsstraat en Het Kruisveld in Angerlo staan verouderde woningen. We gingen in gesprek met bewoners en omwonenden om toekomstplannen voor deze locaties te maken. De woningen aan de Dorpsstraat hebben diepe achtertuinen, waardoor we extra woningen kunnen bouwen.

 

Klinkerhof, ’s-Heerenberg

Aan de Klinkerhof in ’s-Heerenberg verbouwden we een gemeenschappelijke ruimte tot appartement. Daarnaast maakten we van een leegstaande ruimte een nieuwe gemeenschappelijke ruimte.

 

Groot onderhoud

Goed onderhoud staat bij Plavei hoog op de agenda. De kwaliteit van onze bestaande woningen houden we op peil door een gedegen onderhoudsbeleid. Enkele voorbeelden in 2020:

  • Sanering van asbesthoudende gevelbekleding en aanbrengen van nieuwe gevelbekleding aan verschillende woningen in ‘s-Heerenberg
  • Voor een betere brandveiligheid hebben we betonnen cocons voor oud papier geplaatst bij onze complexen aan Maria van Nassaulaan en Bergherveld
  • Liftonderhoud
  • Buitenschilderwerk
  • Vervangen van cv-ketels

Bijzonder is onze pilot die we in 2020 hielden. Voor het eerst mochten bewoners meedenken over de kleurstelling van hun appartementencomplex. Het ging om het complex Benedendorpstraat in Zeddam. Het eindresultaat mag er zijn en de bewoners zijn heel tevreden.

 

< Terug naar HOME

Molenwijk Didam

Prins Clauslaan Giesbeek

Buurtpanel Prins Clauslaan Giesbeek

footer huisjes